De Barre kou is onderweg. De winter is weer voor deur.

 

Winterbenefiet Syrië Elghoeta 2017/2018

De winter is weer gekomen. Dat betekent dat de kachels en verwarmingen weer aan gaan. We gaan weer flink stoken. De dikke dekbedden mogen weer uit de kast. Sommige onder ons hebben al winterkleding ingeslagen voor zichzelf en voor zijn kinderen en terecht ook. Alhamdoelilah dat Allaah ons voorzien heeft en ons in staat heeft gesteld dit te allemaal bekostigen.

Helaas kan niet iedereen zichzelf beschermen tegen de strenge barre winter. In Syrië is de oorlog al meer dan 6 jaar aan de gang. De dagelijkse bombardementen en de aanhoudende belegering in Elghoeta aan de rand van Damascus heeft voor extreme leefomstandigheden gezorgd. De situatie voor de mensen daar is veel en veel moeilijker geworden en valt niet uit te houden. Vele kinderen hebben daarbij één of beide ouders verloren. Het begint koud te worden, en de lichamen vragen om meer energie. Levensmiddelen zijn er niet.

Stichting SOS zal daarom dit project beschikbaar stellen. Wij vragen daarom na de hulp van Allaah jullie hulp middels donaties om onze broeders en zusters bij te staan.

Projectomschrijving:
Een humanitair project gericht op het distribueren en leveren van winterkleding en dekens aan arme gezinnen in Al-Ghouta, waar de meeste gezinnen dit voor hun kinderen niet kunnen veroorloven vanwege de hoge prijzen van levensmiddelen en lage inkomensbronnen voor de gezinsleden van het gezin.

Projectdoelstellingen:
1) Werk beschikbaar stellen aan de behoeftige die geen inkomstenbronnen hebben middels het naaien van deze kleding.

2) Geschikte winterkleren en dekens beschikbaar stellen die tegen de strenge kou op kan tijdens de winter die in aankomst is in de oostelijke gedeelte van ElGhouta.

3) Het helpen van arme gezinnen die hun dagelijkse brood niet kunnen veroorloven middels het bieden van winterkleren voor de kleine kinderen. Tevens zullen er ook aan 3.000 gezinnen dekens worden uitgedeeld.

De winterpakket bevat de volgende soorten kleding:

  • winterjas
  • wollen Pyjama
  • buitenkleding
  • muts
  • wintersokken
Één winterpakket kleding bedraagt €27,-.

Één deken bedraagt €21,-.

Houtproject:

Projectomschrijving:

Een Humanitair project dat opgezet is om de behoeftigen die dit zelf niet kunnen veroorloven te voorzien van hout om daarmee hunzelf en hun kinderen te beschermen tegen de strenge winter.

Doel Project:

Het uitdelen van hout aan 2.000 omsingelde gezinnen. Per gezin 100 Kilogram.

Één kilo hout = €0,78.

100 Kilo hout per gezin = €78,-.

Doel = 2.000 gezinnen.