Na een grote overstroming en hongersnood in de stad Beledweyna( Provincie Hiiran) verkeren de mensen daar in zeer moeilijke omstandigheden. Deze stad telt 900.000 inwoners.

Wilt u dit project sponsoren?

Vult u het onderstaande formulier correct in

 

Somalië schreeuwt om hulp!!

Zoals jullie wellicht weten is Beledweyne dat in Somalië ligt getroffen door een overstroming. Na de overstroming hebben de bewoners het nog moeilijker gekregen en verkeren zij naast het feit dat er vele van hen hun huizen hebben verloren en nu in krotten slapen in zeer slechte omstandigheden. Honger is op dit moment de hoogste nood waar zij mee kampen.

Tijdens de afgelopen Ramadan heeft daarom Stichting SOS een inzameling gehouden voor onze broeders en zusters in Somalië om zo de mensen in het getroffen gebied een deel van hun moeilijkheden weg te halen. Er is daarbij een bedrag van €25.000,- ingezameld Alhamdoelilah met de wil van Allaah. Stichting SOS is met jullie donaties naar Somalië afgereisd om dit project met eigen handen uit te voeren.

 

Situatie Kamp Beledweyne


 

Met dit bedrag is er iets meer dan 30.000 kilo aan voedsel mee ingekocht. Dit voor 700 families.

+-9.000 kilo meel,

+-9.000 kilo rijst

+-9.000 kilo suiker

3.500 kilo pasta

2.500 liter olie

Met 5 vrachtwagens vol zijn we naar de kampen gereden waar deze mensen verblijven. De toestand daar is zeer slecht. De foto’s spreken voor zich. Het voedsel is vervolgens uitgeladen en gesorteerd. Nadat we klaar waren met het sorteren mochten de families de voedselpakketten ophalen. We hebben elk behoeftig gezin een kaart gegeven die zij op deze dag kunnen afgeven in ruil voor een voedselpakket.

Hieronder kunt u de beelden bekijken van dit project.

Men kan blijven doneren voor dit project. Stichting SOS blijft de behoeftige in Somalië helpen. Dit kan alleen middels jullie donaties met de wil van Allaah. Moge Allaah het van ons allen accepteren ons allen rijkelijk belonen met de hoogste rangen van het paradijs.

 

 

 

Somalië voedselpakketten sorteren & uitdelen