Op verschillende plekken in Marokko moeten bewoners veel reizen om water te verkrijgen. Stichting S.O.S. is daarom begonnen met het inzamelen van geld voor aanleggen en verbeteren van waterputten.

Wilt u dit project sponsoren?

Vult u het onderstaande formulier correct in

Waterput Marokko 7 Dorpje Hamoeda

Hamoeda. Een dorpje dat zich op een berg bevindt en dat ongeveer 60 kilometer van Alhoceima vandaan is. Dit dorpje heeft weinig tot geen water. Daarom zal Stichting SOS i.s.m. Stichting Inaya de 7e waterput hier slaan met de wil van Allaah.

Dit zal natuurlijk niet gerealiseerd woorden zonder Allaah op de eerste plaats en vervolgens de donaties van de weldoeners! Jullie dus! Hierbij dus roepen we jou op beste broeder of zuster om jouw steentje hieraan bij te dragen. Want deze mensen zijn zeer behoeftig en arm. Besef dan goed dat je een zware last voor deze arme behoeftige mensen weghaalt.

De kosten van deze waterput zal tussen de €7000,- en €10.000,- zijn.

Dit hangt af van hoe diep er gegraven moet worden om het water te kunnen bereiken. En dus hoe diep de put van binnen moet afgebouwd worden. Hierbij zijn de volgende kosten aan verbonden:

  • Graven kost per meter €45,-
  • Waterreservoir (waar het water zal worden opgeslagen) zal tussen de €2000,- en €3000,- kosten
  • Waterpomp,waterleidingen en het aanleggen van elektriciteit.
  • Verder komen er nog meer zaken bij kijken.

KLIK HIER en bekijk de 3e waterput die geslagen is en die vervolgens is afgebouwd. Ook is er een waterreservoir gebouwd en waterleidingen aangelegd. Deze waterputten zijn geen normale waterputten waar men het water handmatig naar boven moet pompen. Men kan hier extra van profiteren. Het water wordt met een pomp omhoog gepompt. Via een leiding gaat het water naar een waterreservoir en wordt het daar opgeslagen. Men kan vervolgens direct uit één van de kranen water vullen.

An-Nawawi (moge Allah hem genadig zijn) schrijft in zijn zesendertigste overlevering van ‘al-Arbacien un-Nawawiyyah’ dat Aboe Hoerayrah overlevert dat de Profeet  zei: “Wie één van de moeilijkheden van de gelovige verhelpt, Allah zal één van zijn moeilijkheden verhelpen op de Dag der Opstanding.” Met een moeilijkheid wordt bedoeld: iets zwaars en benauwend.

Er is geen twijfel aan dat urenlang reizen om water te verkrijgen een moeizame zaak is! Jij en ik kunnen dat niet beseffen hoe blij wij deze maken en wat voor een moeilijkheid er wordt weggenomen wanneer er zo een put wordt gerealiseerd!

Doneer voor dit project en behaal grootse beloningen! Dit behoort ook tot de sadaqa djarieya( doorlopende sadaqa) die jou zal baten zelfs na jouw dood! Zolang er geprofiteerd wordt van deze waterputten zal de hassanaat binnenstromen op jouw weegschaal! Moge Allaah het ons vergemakkelijken om uit te geven op Zijn pad en ons de hoogste rang in het paradijs schenken.


Samen staan we sterk!