Met de wil van Allaah en vervolgens met dank aan de familie die de grootste financiering heeft gedaan en vervolgens jullie donaties en steun is deze weeshuis tot stand gekomen.

Wilt u dit project sponsoren?

Vult u het onderstaande formulier correct in

Weeshuis Somalie in Jazeera

Het weeshuis biedt plaats voor 50 kinderen en dit zullen alleen meisjes zijn. Dit omdat een andere stichting uit Duitsland al een weeshuid heeft gebouwd die alleen voor jongens is. De kinderen zullen in dit weeshuis opvoeding krijgen, islamitische lessen zoals geloofsleer, de Arabische taal en ze zullen daar in sha Allah de Koran gaan leren. De reguliere lessen zullen deze kinderen op een school krijgen. Deze weeshuis zal dus dienen als onderdak voor de kinderen waar ze kunnen slapen, eten en waar ze opvoeding krijgen. Daarnaast zal Stichting SOS de zorg dragen over deze kinderen door donateurs in Nederland de gelegenheid te stellen om voor een weeskind te zorgen.

Nu is het weeshuis af maar moet nog het inboedel geregeld worden. De kosten van inboedel zal tussen de €10.000,- en €11.000,- zijn.

  • Bedden €2750,-
  • Matrassen, bekleding en pyama’s €1500,-
  • Stoelen en tafels voor de klas €1150,-
  • Keukenspullen €1100,-
  • Inrichting van het kantoor en bijkomende zaken €1850,-
  • Buitenspeelplaats inclusief inrichting van verschillende speelfaciliteiten €2150,-

An-Nawawi (moge Allah hem genadig zijn) schrijft in zijn zesendertigste overlevering van ‘al-Arbacien un-Nawawiyyah’ dat Aboe Hoerayrah overlevert dat de Profeet  zei: “Wie één van de moeilijkheden van de gelovige verhelpt, Allah zal één van zijn moeilijkheden verhelpen op de Dag der Opstanding.” Met een moeilijkheid wordt bedoeld: iets zwaars en benauwend.

Doneer voor dit project en behaal grootse beloningen! Dit behoort ook tot de sadaqa djarieya( doorlopende sadaqa) die jou zal baten zelfs na jouw dood! Zolang er geprofiteerd wordt van deze waterputten zal de hassanaat binnenstromen op jouw weegschaal! Moge Allaah het ons vergemakkelijken om uit te geven op Zijn pad en ons de hoogste rang in het paradijs schenken.


Samen staan we sterk!